Lysna er vokset ud af forskning; et forsøg på at forstå, hvordan organisationer kan udvikle sig for at overvinde de udfordringer, som menneskeheden står overfor. Vi lever i en verden, hvor de naturressourcer, som vi er afhængige af, decimeres i forbrugets navn, samtidig ser vi stigende mentale sundhedsproblemer og udfordringer omkring hvordan magt og autoritet tilegnes og anvendes.

Frem for alt spirer en fornemmelse af, at især unge undrer sig over den måde, som verden traditionelt er blevet ledet på og spørger om, der ikke er andre muligheder.
Navnet "Lysna" (oprindeligt Hlyssnan) er det northumbriske ord for "at lytte" og det repræsenterer vores fælles britiske/skandinaviske/hollandske oprindelse. Det er bl.a. lytning, der bragte os sammen. Lytning handler ikke bare om at lytte til andre – for virkeligt at kunne lytte, skal vi starte med at lytte til os selv. Først da kan vi opdage sandheden om os selv og hvad vi er i verden for.
Runen Ansuz symboliserer hvad Lysna handler om. Runen repræsenterer kreativitet og kommunikation, især lytning og tale. Ansuz giver inspiration og vejledning gennem visdom og kraft. I en berømt myte (Hávamál 138-141) fortælles det, hvordan Odin i ni nætter hang på verdenstræet Yggdrasill og samlede runerne op for at få visdom og blive klogere i ord og handlinger. I Lysna vil vi også gerne sprede visdom i ord og handlinger.